08.04.2024

Убивство матері і дитини на Одещині: підозрюваний – 16-річний син загиблої жінки

Поліцейські повідомили про підозру у вбивстві двох людей 16-річному підлітку з Подільського району (Одеська область). Жертвами стали його мати і молодша сестра.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Подвійне убивство було скоєне в місті Ананьїв 6 квітня. Першим тіла матері й сестрички знайшов 11-річний син загиблої жінки, який і сповістив поліцейських. У будинку родини слідчо-оперативна група за участю судово-медичного експерта виявила 38-річну жінку та 7-літню дівчинку без ознак життя зі слідами тілесних ушкоджень.

Тіла матері та доньки відправили на судово-медичну експертизу. Попередньо, обидві жертви померли на місці пригоди від гострої крововтрати та ножових поранень.

В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські оперативно встановили причетність до вказаного злочину старшого, 16-річного, сина небіжчиці. Його оперативники розшукали на вулиці міста під час прогулянки.

З’ясовано, що між юнаком і матір’ю виник конфлікт через її відмову йому у кишенькових грошах. Розлютившись, хлопець кілька разів вдарив маму у шию кухонним ножем, а знаряддя злочину кинув у піч. Так само він вчинив і з сестричкою, яка знаходилась у сусідній кімнаті і мимоволі стала свідком злочину. Для вбивства дівчинки зловмисник використав другий ніж.

З місця події поліцейські вилучили знаряддя злочину, біоматеріали та інші речові докази, що мають значення у справі. Криміналісти слідчого управління ГУНП в Одеській області за допомогою мобільної ДНК-лабораторії оперативно дослідили біологічні сліди, вилучені під час першочергових слідчих дій, та біологічні зразки вбитих і фігуранта. Результати дослідження підтвердили причетність хлопця до скоєння даного злочину.

Забравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури повідомили юнакові про підозру у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті двом особам, у тому числі малолітній дитині. Цей злочин кваліфікується за п.п. 1 і 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Підозрюваний знаходиться в слідчому ізоляторі, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

За скоєне неповнолітньому загрожує позбавлення волі на строк до 15-ти років.

Слідство триває. В рамках кримінального провадження призначена низка судових експертиз, проводяться інші слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин.

Фото, відео Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки