08.04.2024

Сили оборони півдня – про контрбатарейну боротьбу, плацдарми на лівобережжі і перебіг бойової доби

В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. Про це повідомляється в сьогоднішньому оперативному зведенні.

Згідно з повідомленням Сил оборони півдня, росіяни здійснили три штурми на Оріхівському напрямку, з яких один – в районі Роботиного та два – в районі Старомайорського. Успіху не мали.

✔️На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині відбулось вісім боєзіткнень із ворогом. Зазнавши втрат, окупанти змушені були відступити. А наші підрозділи продовжують бойову роботу із закріплення та розширення плацдарму.

✔️Російські окупаційні війська ведуть активну аеророзвідку, намагаючись проникнути на максимально можливу глибину в тилові регіони, тиснуть артилерійськими обстрілами та збільшили застосування ударних дронів різних типів за минулий тиждень на 30%. На Оріхівському напрямку активно застосовують авіацію.

✔️Протягом бойової доби з напрямку тимчасово окупованих територій здійснено шість авіаційних ударів із застосуванням п'яти керованих авіабомб та більше двох десятків некерованих авіаційних ракет.

✔️Також окупанти нанесли три ракетних удари, застосувавши по Дніпропетровщині балістичну ракету, імовірно “Іскандер-М”, та керовану авіаційну ракету Х-59, а по Миколаївщині – протикорабельну Х-35. -59 вдалось знищити силам протиповітряної оборони, інші ракети вдарили по інфраструктурі.

✔️Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей ворог застосував 347 FPV-дронів, 13 ударних БпЛА типу “Ланцет” та скинув з БпЛА різних модифікацій 275 осколкових боєприпасів.

✔️В операційній зоні виявлено проліт 248 розвідувальних БпЛА.

✔️Внаслідок злочинних дій ворога під час скиду боєприпасу з дрона в Херсонській області одна цивільна людина отримала поранення. Ще одна, яка отримала поранення минулої доби, звернулася до лікарні по медичну допомогу.

✔️На Херсонщині ворожі війська двічі обстріляли артилерією Станіслав та Садове. Також гатили по обласному центру, Бериславу, Дніпровському і ще щонайменше п'яти населених пунктів. Під час артилерійських обстрілів Херсонської області ще 1 цивільна особа отримала поранення.

Пошкоджено декілька приватних житлових будинків, об’єкт критичної інфраструктури, торгівельний центр, заклад громадського харчування, перукарню, господарські споруди, гараж, цивільний автомобіль.

✔️На Запоріжжі ворожою артилерією тричі обстріляно Гуляйполе. Також під обстрілом перебували мешканці Малої Токмачки і Новоандріївки, гатив ворог і по Роботиному, Левадному, Малинівці та Кам’янському.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів Запорізької області троє цивільних загинули та ще троє отримали поранення. Пошкоджено декілька приватних житлових будинків, об’єкти інфраструктури.

✔️На Миколаївщині зафіксовано два ворожих артилерійських обстріли: один – по Очакову та один – по Веснянській громаді. Постраждалих немає.

✔️На Дніпропетровщині ворог п'ять разів обстріляв артилерією Марганецьку громаду. Також під обстрілом був Нікополь. Пошкоджено комунальне підприємство, приватний будинок та цивільний автомобіль.

✔️Кораблі ворожого флоту у Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії заведені в пункти базування.

✔️Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога на Оріхівському та Херсонському напрямках стало менше на:

126 окупантів;

40 одиниць озброєння та військової техніки, з них:
19 одиниць авто-бронетехніки;
16 артилерійських систем;
1 БпЛА “Орлан-10”;
2 засоби протиповітряної оборони;
2 станції РЕБ.

Фото Сил оборони півдня.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки