08.04.2024

Вночі ворог вкотре тероризував Україну дронами-камікадзе, на Одещині збито чотири «шахеди»

Минулої ночі російські терористи вкотре спрямували по Україні декілька хвиль ударних безпілотних літальних апаратів типу «Shahed-131/136».

Під прицілом ворога була критична інфраструктура.

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, росіяни запустили з мису Чауда (тимчасово окупований Крим) та з районів Курська і Єйська (РФ) 24 дрони-камікадзе. Крім того, було нанесено удар керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору тимчасово окупованих територій Запорізької області. Цю ракету було збито в Дніпропетровській області.

Протягом бойової роботи знищено 17 ударних БпЛА типу «Shahed» в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях.

Зокрема, в операційній зоні Сил оборони півдня вдалось результативно відпрацювати по семи баражуючих снарядах: чотири збито на Одещині, два – на Миколаївщині, один – на Кіровоградщині.

На жаль, є влучання в Одеському районі. Як повідомили Сили оборони півдня, пошкоджено логістично-транспортний об'єкт. Наслідки уточнюються.

Падінням уламків збитого дрону там також пошкоджено АЗС. Люди не постраждали.

Огляд триває, на місцях подій правоохоронці документують наслідки збройної агресії РФ. За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки