07.05.2024

В Одеській ОВА повідомили про стан потерпілих від ворожих балістичних атак

У медичних закладах міста та області продовжують лікування 15 людей, поранених внаслідок російських ракетних атак по Одесі 29, 30 квітня та 1 травня.

Про це повідомили сьогодні в Одеській обласній військовій адміністрації.

За інформацією ОВА, у важкому стані наразі пʼятеро пацієнтів, серед яких чотирирічна дівчинка, яка зазнала порань під час ворожої атаки на узбережжя Одеси 29 квітня. Ще десятеро дорослих перебувають у стані середнього ступеню важкості.

Російські окупанти тероризували Одесу балістикою три доби поспіль.


Надвечір 29 квітня, близько 18:30 агресори вдарили по курортній частині Одеси. Удару ворог завдав по суто цивільній і одній з найулюбленіших серед одеситів та гостей міста локації, де люди гуляли з дітьми, собаками, займалися спортом.

Атака спричинила загибель шести і поранення понад 30 людей, пошкодження 20 приватних житлових будинків, інфраструктурних об'єктів, 25 цивільних автомобілів, масштабну пожежу в будівлі Міжнародного гуманітарного університету, відомої серед одеситів як «Замок Гаррі Поттера» (вогонь охопив 600 кв. м, вигорів мансардний поверх).

Як заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін, оприлюднивши відео, на якому зафіксовано момент цього удару, росіяни скористалися балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети.

Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами ЗС РФ свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців, зазначив Генпрокурор.


У ніч з 30 квітня на 1 травня російські терористи знову атакували Одесу балістичними ракетами. Внаслідок цієї атаки загинули троє людей (21-річний поліцейський і двоє підлітків), ще троє поранені. Було пошкоджено будівлі на території Приморського району, вибито вікна та двері.


Нова атака балістикою була вчинена наступної ночі, два потужні вибухи пролунали близько 22:00 1 травня. Російські агресори поцілили в сортувальне депо та відділення «Нової пошти». Про це повідомили в компанії, підкресливши, що серед працівників загиблих та постраждалих немає: всі 18 співробітників, які були в цей час на зміні, встигли перейти до сховища.

За інформацією Одеської обласної військової адміністрації, зафіксовано і пошкодження навколишніх житлових будинків, зокрема йдеться про вибиті вікна.

Як повідомив очільник ОВА Олег Кіпер, через цю атаку російських окупантів постраждали 14 людей. Одного чоловіка у стані середньої важкості госпіталізовано до лікарні. Всім іншим допомогу медики надали на місці.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки