01.05.2024

В Одесі зросла кількість жертв атаки, вчиненої російськими терористами 29 квітня

В Одесі зросло число жертв атаки по місту, вчиненої російськими терористами 29 квітня. Кількість загиблих збільшилася до шести: сьогодні у лікарні помер чоловік, за життя якого лікарі боролись до останнього.

Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Російські агресори вдарили по курортній частині міста надвечір 29 квітня, близько 18:30. Удару ворог завдав по суто цивільній і одній з найулюбленіших серед одеситів та гостей міста локації, де люди гуляли з дітьми, собаками, займалися спортом.

Атака спричинила загибель і поранення десятків людей, пошкодження 20 приватних житлових будинків, інфраструктурних об'єктів, 25 цивільних автомобілів, масштабну пожежу в будівлі Міжнародного гуманітарного університету, відомої серед одеситів як «Замок Гаррі Поттера» (вогонь охопив 600 кв. м, вигорів мансардний поверх).

Як заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін, оприлюднивши відео, на якому зафіксовано момент цього удару, росіяни скористалися балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети.

Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами ЗС РФ свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців, зазначив Генпрокурор.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки