24.04.2024

Російські терористи атакували Одесу ракетами

Зранку ворог атакував Одесу з літаків тактичної авіації. Російські агресори намагаються вишукувати об'єкти військової інфраструктури в тилу.

Ракетного удар було завдано по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки.

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, зазначивши, що обійшлося без жертв: військовослужбовці Збройних Сил України на місці удару не перебували. Він додав, що на ранкову атаку в Одесі окупанти не пошкодували дороговартісних боєприпасів, за попередніми оцінками, витративши майже 10 млн. дол.

«Російські окупанти намагаються продовжувати наносити вогневе ураження по місцях дислокації ЗСУ. Цього разу вони вирішили, що на цьому обʼєкті можуть знаходитися якісь військовослужбовці, проте в результаті цього удару жоден військовий не постраждав. Втрат серед цивільного населення так само немає. Ця локація, так, вона належить до військової інфраструктури, проте це фактично база зберігання техніки, яка вже отримала пошкодження раніше», – цитує Дмитра Плетенчука Суспільне. Одеса.

✔️За інформацією Одеської мерії, вибухова хвиля пошкодила близько 30 будинків. Наразі відомо про одну постраждалу 43-річну жінку, вона у стані середнього ступеню тяжкості доставлена в лікарню.

Рятувальники та всі служби працюють над ліквідацією наслідків атаки.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області.

✔️ДТЕК «Одеські електромережі» повідомила, що під час атаки було пошкоджено повітряні лінії електромереж. Тимчасово без світла залишилась частина клієнтів у Хаджибейському районі міста. Енергетики вже виконують аварійно-відновлювальні роботи з дозволу військового командування та рятувальників.

✔️ Укрзалізниця попередила, що через ранковий обстріл Одеси у дорозі затримуються поїзди далекого та приміського сполучення. Зокрема, це рейси:

№6201 Роздільна — Одеса
№6401 Колосівка — Одеса
№6341 Кароліно-Бугаз — Одеса
№6253 Вапнярка — Одеса
№6403 Мартинівська — Одеса
№6404 Одеса — Мартинівська
№6272 Одеса — Балта
№6304 Кароліно-Бугаз — Одеса

✔️На місці розгорнуто оперативний штаб. Співробітники районних адміністрацій разом з іншими комунальними службами приймають заявки на оформлення матеріальної допомоги, надають консультації щодо пакета документів, який необхідно зібрати для оформлення допомоги.

Крім того, мешканці постраждалих будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Хаджибейської районної адміністрації за адресою: вул. Генерала Петрова, 22, з 8:30 до 17:00 (у робочі дні) або за телефонами: (048) 734 95 28, (048) 734 95 29.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки