18.04.2024

Підозра в хабарництві: СБУ затримала заступника голови однієї з обʼєднаних територіальних громад Одещини

На Одещині затримано посадовця Фонтанської сільради, який «допомагав» військовозобов’язаним уникнути мобілізації. Його підозрюють в хабарництві, повідомили сьогодні в управлінні СБУ в Одеській області.

За даними слідства, підозрюваний – заступник сільського голови і керівник робочої групи з контролю щодо забезпечення заходів мобілізації. За грошову винагороду обіцяв військовозобовʼязаним чоловікам допомогти уникнути призову на військову службу.

Бажаючих ухилитись від мобілізації він переконував, що має зв’язки та може вплинути на посадовців районного ТЦК та СП. Так, за 4,8 тис. дол. обіцяв місцевому мешканцю посприяти у визнанні його непридатним до військової служби та отриманні документу про тимчасову відстрочку.

Як проінформували в обласній прокуратурі, посадовця затримали у службовому кабінеті після передачі йому 800 дол США неправомірних коштів. При цьому ще 4 тис. дол. він одержав на попередній зустрічі.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (вимагання неправомірної вигоди за здійснення впливу) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Встановлюється повне коло учасників, причетних до схеми незаконного заробітку.

Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи з викриття корупції проводили співробітники СБУ в Одеській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки